Om Tiny Garden Pottery


Välkommen till Tiny Garden Pottery!


Välkommen till min lilla, lilla webshop där ni kan hitta småskalig produktion av vacker keramik. 

Min keramik är främst gjord i stengods och jag använder mig av både drejskiva men också kavling och handbyggnad. Att det är stengods innebär att keramiken är mer tålig och klarar både diskmaskin och micro. Att skapa i keramik är ett fantastiskt hantverk och variationer i form, glasyr och storlek kan förekomma, varje alster är helt unikt!

Min främsta inspiration är trädgård och natur. Mycket av det jag gör, vill jag ska kännas roligt att ha i trädgården, duka i uterum eller växthus med men också att använda hemma till både hushåll och dekoration. Jag dekorera keramiken på flera olika sätt där exempelvis serien Smycka får avtryck av smycken, stämplar och annat som ger vackra mönster. Du kan läsa mer om de olika serierna längre ned. Utöver de fasta serierna finns också exempelvis påsk och jul samt andra högtider när de närmar sig. Dessutom kommer ett litet sortiment med skålar och fat för katt och hund finnas längre fram.

Jag tillverkar allt från koppar och fat till krukor och trädgårdsdekorationer och gärna efter säsong. Extra roligt tycker jag det är skapa krukor och muggar i alla möjliga former och storlekar. Dessutom gillar jag verkligen att göra tallrikar, småfat, kannor, vaser och småsaker som skedar, tesilar och honungspinnar. För mig går keramik och trädgård hand i hand och du kan se mitt arbete med keramiken på  https://www.instagram.com/tiny_garden_pottery/ och i trädgården på https://www.instagram.com/the.potters.garden/

Vissa saker kommer vara återkommande och vissa är engångs och det kan hända att det inte finns av alla serier samtidigt. Ofta återkommande glasyrer är vit och koppargrön men också rosa, ocragul, turkos mfl. Jag kommer ha regelbundna uppdateringar som jag meddelar främst via min instagram  https://www.instagram.com/tiny_garden_pottery/ men också i en liten nyhetsruta i Headerna. Målet är att ha en uppdatering i slutet av varje månad eller precis i början av en månad. Vissa uppdateringar är lite mindre och vissa lite större.

Så hur började allt? Redan som barn när jag såg de första skålarna gjorda i keramik visst jag att det var något jag ville göra. Sedan tog livet många vändningar, innan jag sökte mig tillbaka till det jag allra mest ville ägna mina dagar åt, keramiken! Min keramik skapar jag hemma och på tomten har jag också en bod som ibland är öppen eller där man kan välja avhämtning i webshoppen. Keramikboden ligger i min trädgård och är en stor del av idén till namnet.


Jag använder endast blyfria glasyrer. Alla mina glasyrer är godkända för att använda till bruksgods, dvs keramik som används i matlagning och är giftfria.


Kontakt

Behöver du kontakta mig gör du det enklast genom mail:

tinygardenpottery@gmail.com


Instagram

 https://www.instagram.com/tiny_garden_pottery/ .

https://www.instagram.com/the.potters.garden/


Tinygardenpottery har F-skattsedel